Ut Roosendaols lieke

Ut Roosendaols lieke is een bekend lied dat stamt uit de stad Roosendaal, ook wel Tullepetaonestad genoemd tijdens carnaval. Het lied wordt gezongen in het Roosendaols dialect, dat een variant is van het Brabants dialect.

Het Roosendaols lieke is een vrolijk en aanstekelijk lied dat tijdens carnaval veel gezongen wordt. Het bevat typische kenmerken van het dialect en vertelt vaak verhalen over de stad Roosendaal, haar inwoners en de carnavalstradities.

Het lied wordt vaak begeleid door accordeonmuziek en wordt gezongen tijdens carnavalsbijeenkomsten, feesten en optochten. Het brengt een gevoel van saamhorigheid en trots op de lokale identiteit met zich mee.

Ut Roosendaols lieke draagt bij aan de feestelijke sfeer en het gevoel van verbondenheid tijdens carnaval in Roosendaal. Het wordt enthousiast meegezongen door de inwoners, jong en oud, en zorgt voor een onvergetelijke ervaring tijdens dit kleurrijke evenement.

Dus als je in Roosendaal bent tijdens carnaval, zorg ervoor dat je het Roosendaolsch lieke leert kennen en meezingt met de vrolijke klanken van het dialect. Het is een ervaring die je niet wilt missen en die je onderdompelt in de lokale cultuur en tradities van Tullepetaonestad.

>> Download de tekst van ’t Roosendaols Lieke (.PDF)


Roosendaols lieke