Rinus van Steenpaal

Sjampetter Rinus van Tullepetaonestad

ROOSENDAAL – Geheel in het motto ‘Ôk ier op reis ‘ is woensdagavond de nieuwe sjampetter van het Tullepetaonse carnaval vanuit een nagemaakte treinwagon het podium van De Kring op gereden. Het is Rinus van Steenpaal, wiskundeleraar, muzikant en carnavalsmens van jongs af aan. Samen met prins Ruben d’n 1e en nar Malou gaat de 56-jarige dit jaar voorop in de Roosendaalse leut.


Hij voelt zich vereerd deze functie te mogen bekleden. “Een paar jaar geleden heb ik eens aangegeven deze rol graag te spelen, mocht mijn voorganger Michel ooit stoppen. Het is nu zo ver. Na een aantal sollicitatiegesprekken heeft de stichting voor mij gekozen.”

Sjampetter Rinus

Van Steenpaal voldoet aan alle mogelijke vereisten die aan een sjampetter gesteld kunnen worden. Met zijn postuur straalt hij gezag uit, zijn gezicht glimt van de leut. “En”, voegt voorzitter Cor Verbogt daaraan toe “Hij staat met beide poten in de leutklei.”

Rinus van Steenpaal leerde carnaval vieren in Wouw, bij wijkvereniging Kasteelstraat. Daar bouwde hij met zijn ouders en broer Ad mee aan carnavalswagens. Op de lagere school in Roosendaal kreeg het carnavalsvirus definitief vat op hem.

Later werd hij lid van de band d’Ammeraante en sinds een jaar of zeven zit hij bij St. Senilia, waar hij na een periode op trombone nu de bas speelt.

Bron: BNdeStem


Sjampetter Rinus op Facebook

Rinus van Steenpaal

print