Roosendaal Zingt Carnaval

ROOSENDAAL – Staopelgekke Vrouwkes, Tullepedivos en Jan Snel Kapel zijn slechts drie van de bandjes die de carnavalskrakers ten gehore zullen brengen tijdens de derde editie van Roosendaal Zingt Carnaval (Kwakkelkwèèke). Op vrijdag 6 februari kunnen alle Tullepetaonen de longen uit het lijf zingen in de Kwakkelkooi, oftewel schouwburg De Kring. De hele avond feesten en meezingen voor twee neutbonnen of 4 euro. Dit is voor de oprechte carnavalsvierder die op tijd wil beginnen, vertelt Eric Hopstaken, voorzitter Stichting Roosendaal Zingt.

Waar tijdens de zomer- en kerstedities de koren een voortrekkersfunctie hebben, dienen tijdens de carnavalseditie de zeulbandjes als live ondersteuning van de zaal. Het doel is de mensen te enthousiasmeren. Het gaat om het meezingen en het publiek is de artiest benadrukt Eric Hopstaken.

Verwacht het onverwachtse

Naast de carnavalsbands zullen Prins Ruben 1 met zijn Nar en Champetter hun gezichten even laten zien, net als enkele ex-narren en ex-prinsen. In de zomer komt er bij Roosendaal Zingt wel eens een dansacts voorbij. Over de exacte invulling van dit programma wordt geheimzinnig gedaan. Je kunt verwachten dat er onverwachtse dingen gebeuren, meer kan ik er niet over zeggen, zegt Hopstaken. Carnaval is een uitgelezen mogelijkheid om met een thema aan de slag te gaan. We spelen nadrukkelijk in op het motto Kend ut veraol

Ondersteuning

De toegang voor het meezingfestijn is 2 neutbonnen of 4 euro. De zomer- en kersteditie zijn helemaal gratis en dankzij de medewerking van schouwburg De Kring, kan ook de carnavalseditie laagdrempelig blijven, legt Hopstaken uit. Een aantal jaar geleden was het door financiële tegenslagen nog maar de vraag of het evenement kon blijven voortbestaan. Het kost een lieve duit, vertelt Hopstaken. Gelukkig hebben we een vaste schare fans en sponsoren die ons ondersteunen, daar zijn wij heel dankbaar voor.

Meezingen verbindt

De, geheel vrijwillige, organisatie is momenteel nog druk bezig met het samenstellen van de perfecte liedlijst (te vinden op www.roosendaalzingt.nl). Het inventariseren en zorgvuldig selecteren van de nummers zorgt voor een gevarieerd programma. Het is ontzettend gezellig. In deze tijd van steeds verdere individualisering is juist dat wij-gevoel zo leuk. Meezingen verbindt, stelt Hopstaken. Als er met Kerst 1200 man op het Tongelooplein hetzelfde nummer zingen, of in de zomer op de Markt 3000 man Mijn stadje mee blèren, geeft dat een geweldig gevoel.

Passie

Wat 13 jaar geleden begon als evenement voor een jubilerende zanggroep Akkoord, is uitgegroeid tot een drietal jaarlijkse terugkerende evenementen die niet meer weg te denken zijn uit Roosendaal. We doen dit uit passie, allemaal om de Roosendaaler een leuke middag of avond te bezorgen.

Roosendaal Zingt Carnaval begint om 20.11 uur en duurt officieel tot 23.11 uur. We gaan door net zo lang het gezellig is. Dat kan ook zo maar 04.11 uur worden aldus Hopstaken. Na de live muziek is er een afterparty met DJ Maui gepland.
De kaartverkoop is inmiddels van start gegaan. Vorig jaar waren de 500 entreetickets binnen 1,5 uur uitverkocht. Dit jaar hebben we 750 plaatsen beschikbaar.
Voorzitter Stichting Roosendaal Zingt Eric Hopstaken heeft een verrassing in petto voor de Tullepetaonen tijdens het Kwakkelkwèèke.

BIJDRAGE SANDRA WESTERKAMP
Bron: Internetbode


print