Olav Posthumus benoemd tot 30ste Gouwe Tullepetaon

Prins Markus 1eheeft gisteravond in de Black Horse de Gouwe Tullepetaon 2018 uitgereikt aan Olav Posthumus. Olav is zeker geen onbekend persoon in ons stadje. Hij is een Tullepetaon in hart en nieren! De leut is hem met de paplepel ingegeven.

Als jong manneke bouwde hij al “carnavalscreaties” en liep hij mee in de optocht op de basisschool. De laatste jaren op de basisschool zelfs “Schoolpriens”. Later trad hij toe tot de Boerenraad van Stichting Carnaval Roosendaal en sloot hij zich aan bij de commissie Optocht. Hij was degene die de avond van de “uitreiking startnummers optocht” tot iets speciaals maakte. Leut en carnaval staan bij hem hoog in het vaandel en dat kwam tot uiting met o.a. héél veel muziekbandjes.

Vijf jaar lang was hij Prins van Tullepetaonestad. Hij heeft er mede voor gezorgd dat het beeld van onze Tullepetaon van het Tongerloplein naar de Markt verhuisde en dat vanaf 11-11 tot na carnaval Tullepetaonse banieren ons stadje verfraaien. Na zijn regeerperiode werd hij Hoofd van de Commissie Priense Swaree en regelde hij dat de “Nacht van het Swaree” beschut en warm kon plaatsvinden in een parkeergarage.

Tot op de dag van vandaag zet hij zich nog steeds volledig in voor de Tullepetaonse Leut in ons Stadje. Naast bovenstaande is hij al zeven jaar presentator van de avond van de Gouwe Tullepetaonen. Weer een Gouwe Tullepetaon met een geweldige staat van dienst voor het Tullepetaonse leutfeest.

De Gouwe Tullepetaon is een onderscheiding die jaarlijks wordt uitgereikt aan mensen of groepen waarvan de 29 Gouwe Tullepetaonen én de Tullepetaone kapel vinden dat zij pro deo een belangrijke bijdrage leveren of geleverd hebben aan de Roosendaalse carnaval en dat zij daarom deze onderscheiding verdienen.

Bron: Gazet Roosendaal

olav-posthumus-gouden-tullepetaon

print