DRAAI ‘T MAR OM, het motto van de omgekeerde wereld!

Carnaval is het feest van de omgekeerde wereld. Ondersteboven van al die creatievelingen die een motto vorm weten te geven. Tegenstellingen zijn er maar in overvloed te verzinnen om daar een liedje op te maken of tijdens het Swaree of Optocht iets leutigs op te verzinnen.
Kop of munt, goed of fout, zwart of wit, eerste of leste, oud of jong, groot of klein, arm of rijk, voor of tegen, voorbeelden te over.
Ons hele feest draait om de leut, dat is ons uiteindelijke doel. En elke Tullepetaon draait om onze Oogeid heen. Omdraaien als een blad om een boom en daar ook je hand niet voor omdraaien, maar dat is dan ook de keerzijde van de medaille. Dit gekozen motto zal dan ook niet teruggedraaid gaan
worden.

Als onze Oogeid de stadssleutel uitgereikt krijgt van de burgemeester zijn de rollen omgedraaid. Maar als je ’s avonds na een avondje feesten thuiskomt kan het omdraaien van de sleutel al een heel probleem zijn.

Het nieuwe motto heeft zelfs betrekking op het jaartal 2020, want dat is in feite om te draaien en dan staat er nog hetzelfde.

Keren, omkeren, achterstevoren, andersom. Zinnen, teksten, woorden omdraaien. Afbeeldingen, het veldteken omdraaien. Bouwers zullen hier ook goed mee uit de voeten kunnen.

Het motto voor 2020 zal dan ook zijn : Draai ’t mar om

Bron: Tullepetaonsnieuws

draai t mar om roosendaal 2

print